Byt språk:

...
Sveriges utbildningssajt sedan 2007
Vi samlar alla utbildningar och kurser på ett ställe!

Ta körkortet på BA Trafikskola

BA Trafikskola

Ta Körkort i Jönköping
Vårt mål är att du ska vara en mogen och säkerhetsmedveten förare den dagen du får ditt godkännande från Vägverket. Gärna snabbt och billigt. Detta löser vi genom individanpassad utbildning där vi bygger en utbildningsplan tillsammans med dig. Det finns tre olika typer av utbildning: Målinriktad, Intensiv och Privatistutbildning.

Vi erbjuder teoriutbildning i olika former, både egenstudier och teorilektioner.

Inskrivning för bilkörkort
Vill du veta mer och prata med oss personligen, är du välkommen in till oss på Barnarpsgatan 86 eller skicka ett mail till info@ba-trafikskola.se så hör vi av oss till dig.

Att anmäla/skriva in sig på skolan är naturligtvis kostnadsfritt!

För närvarande kan du inte anmäla/skriva in dig på skolan online, skicka i stället ett mail till info@ba-trafikskola.se eller ring 036 - 14 36 30.

Ansökan om Körkortstillstånd

För att kunna börja övningsköra och påbörja din utbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd. Efter att ha gjort det obligatoriska syntestet hos en optiker (glöm inte att ta med dig glasögon/linser om du använder detta) skickar du in din ansökan till Transportstyrelsen tillsammans med en hälsodeklaration. Det tar ca 2-4 veckor innan du får ditt körkortstillstånd.

Se en film på Körkortsportalen.se som förklarar körkortstagandet:

Vägen till körkortet, Körkortsportalen.se

Beställ Körkortstillstånd och Hälsodeklaration hos Transportstyrelsen.

1. Ansökningsblanketten
Blanketten “Körkortstillstånd med hälsodeklaration” beställs via e-tjänsten “Beställ blankett”. Du får blanketten tillsammans med ett inbetalningskort hemskickat till dig. Du kan även kontakta Transportstyrelsens kundtjänst för körkortsfrågor.

Du rekommenderas att söka körkortstillstånd för en hel grupp behörigheter. Grupp 1 omfattar behörigheterna AM, A1, A, B, BE och Traktor. Om du endast vill ansöka om att bli prövad för vissa av behörigheterna i gruppen, kommer ditt körkortstillstånd bara att gälla för dessa. Om du senare även vill ha övriga, krävs det att du då söker ett nytt körkortstillstånd och betalar en ny avgift för detta.

2. Hälsodeklaration
Till ansökan om körkortstillstånd hör en hälsodeklaration där du svarar på ett antal frågor om ditt hälsotillstånd. Dessutom ska du kontrollera synen hos en legitimerad läkare, legitimerad optiker eller trafikskola, som skriver ett intyg om synprövning.

3. Skicka in ansökan och betala ansökningsavgiften till Transportstyrelsen

Skicka den ifyllda ansökningsblanketten tillsammans med hälsodeklarationen och intyget om synprövning till Transportstyrelsen på adressen nedan.

Transportstyrelsen
701 97 Örebro

Transportstyrelsen tar ut en avgift som måste var betald innan din ansökan prövas. Betalning ska ske med det inbetalningskort som Transportstyrelsen tillhandahåller.

Läs mer om avgifter, Transportstyrelsen (extern länk)
4. Bevis om körkortstillstånd

När Transportstyrelsen har beviljat dig körkortstillstånd får du ett “Bevis om körkortstillstånd”.

Ett körkortstillstånd som beslutats om före den 1 april 2009 är giltigt i fyra år, körkortstillstånd som beslutas från och med den 1 april 2009 är giltiga i fem år. Giltighetstiden kan inte förlängas.

Teoriutbildning
Innan du skriver ditt teoriprov hos Trafikverket måste du lära dig trafikreglerna och annat som man måste kunna när man skriver ett teoriprov.
Egenstudier

Teorin får du läsa i ditt egna tempo, hemma eller på skolan. Dagens datorprogram är så detaljerade och pedagogiska att det ger mer om eleven får sitta vid datorn och plugga, i stället för att lyssna på en lärare i flera timmar. I vårt teoripaket ingår böcker, Bonniers Trafikskola samt inlogg till aSTRa’s testfrågor.Körutbildning
En del har kört flera tusen mil medan andra aldrig har suttit bakom ratten, därför ser utbildningen lite olika ut, framför allt i tid. Vi går igenom grunderna och plockar sedan på fler moment - stadskörning, landsvägs etc.Intensiv körutbildning
När du kommer som elev till oss vill vi gärna ha reda på vilka önskemål du har. Vi vill framför allt veta vilken tidsram vi har att arbeta med. Körkortsutbildningens fyra delmål: Riskutbildning del 1 & 2, teoriprov och uppkörning, planerar vi in tillsammans med dig så tidigt som möjligt.

Med hjälp av vårt teoripaket studerar du, hemmifrån, liknande uppgifter i olika faser, tills du uppnått en nivå som är tillräcklig för att klara provet med god marginal. Om du klarat alla faser hos oss, har du mycket stora chanser att klara provet på Trafikverket.

Dina körtider planerar du tillsammans med din trafiklärare – allt för att vara så förberedd du kan inför körprovet på Trafikverket.

Att lära sig att köra bil intensivt ställer stora krav på både dig och din lärare. Läraren måste leverera all sin kunskap på kort tid och du som elev behöver prestera utan att få någon större möjlighet till mängdträning. Försök att förbereda din körutbildning genom att lära dig de teoretiska delarna innan du börjar att köra.

Kontakta oss gärna på telefon för utförlig information, 036 - 14 36 30 (måndag - onsdag, 17:00 -18:30).
BA Trafikskola
Ansökan är nu skickad, kontakta utbildaren vid frågor.
Förnamn:
Efternamn:
E-post:
Telefon:
Meddelande:
 
 
Skicka
Mer från BA Trafikskola
Relaterade utbildningar
Körkort i Solsta Ta körkort i Skurup Ta körkort i Höganäs Ta körkort i Säter Ta körkort hos Körkortskungen Ta körkort i Norbotten Ta körkort på Värnhems Trafikskola Malmö Körkort i Olofström Ta körkort i Sala Ta körkort i Trosa Ta Körkort i på Allégatan i Borås Körkort i västerås Föreläsningar Basutbildning - Båthantering Ta körkort i Västerås på Dennis trafikskola Ta körkort i Boden ! Taxiutbildning för dig med taxiförarlegitimation Ta körkort i Landskrona! Ta körkort i Uddevalla Ta körkort i Kalmar Ta körkort i Malmö Ta körkort vid Stockholms söderort Ta körkort på Gotland Ta körkort i Tranås Ta körkort i Värnamo Ta körkort på J:son Trafikskola B-körkort i Göteborg Ta B-körkort i Alvik Anderssons Trafikskola i Lund Dax att ta Körkort? Trafikskolor i Västerås, Köping och Eskilstuna En veckas segling i Bohuslän Ta körkort i Odenplan Skaffa körkort Ta körkort i Lysekil Ta körkort på Edbergs Trafikskola Ta körkort i Örebro hos drivelife Ta körkort i Hässleholm Specialkurser Körkort Globen Intensivkurs bil i Falkenberg Intensivkursspecialisten Intensivutbildning körkort på Yvonnes Trafikskola Ta körkort i Jönköping Ta körkort i Malmö Ta körkortet hos Ahlbäck Ta körkortet i Arboga Intensivkurs på brommaplans trafiksskola Ta körkort på Kjells Trafikskola Intensivkurs körkort i jönköping Ta körkortet på BA Trafikskola Ta körkort i falun Ta körkort i Växsjö Ta körkort i Umeå Ta körkort i Malung MCA - Fartygsbefälsexamen, klass VIII Ta körkort i Ånge Ta kör kort i Söderhamn Handhavande av snabba fartyg Ta körkort i Landskrona Ta Körkort i Stockholms Söderort Ta körkort i Norrköping Ta körkort på Linnégatans Trafikskola Ta körkort på Waséns Trafikskola Ta körkort i Motala hos Magnusons Trafikskola Ta körkort i Göteborg Ta körkort på Murtans Trafikskola Ta körkort på Vargön Seglingskurs Ta körkort i Halmstad Seglingskurser Ta körkort på Asplunds Trafikskola Ta körkort vid Ringen i Stockholm Snabb båt Ta körkort i Nockeby Ta körkortet i Hägersten Ta körkort på Stures Trafikskola Ta körkort på Nya Umeå-Vännäs Trafikskola Ta körkortet i höst Körkort i Stockholm Yrkesinriktade kurser Intensivkurs körkort Täby Ta körkort i Säffle Ta körkort i Helsingborg Intensivkurs MC i Falkenberg Motorbåtskurser Ta körkort på Drivning Ransch Ta körkort i sollentuna Navigationskurser Ta körkort i Kista Ta körkort på Södertörns trafikskola

Eduway.se på Facebook